Artfossil

Over ons

Over ons

Passie voor design, gecreëerd door de natuur

Ik ben Kobe Dewaele, bestuurder van artfossil, geboren in 1975 in hartje West-Vlaanderen. Opgegroeid in en rond het familiebedrijf Pia Manu, opgericht door mijn grootvader Jules Dewaele, verdergezet door mijn ouders Koen en Katelijn en intussen door mijn broer Sibbe. Als kind al was ik gefascineerd door alles wat bij ons in de toonzaal te zien was. Ik hield van de stukken, de eenvoud, de schoonheid, de kleurenpracht, de evolutie, het kunstige van de natuur.

Wegdromen bij een geschiedenis die we ons op vandaag moeilijk kunnen voorstellen. Al die tijd ben ik gepassioneerd gebleven, als liefhebber, als verzamelaar. Stap voor stap zijn de fossielen en mineralen een eigen leven gaan leven en hebben we ervoor gekozen een aparte tak op te richten en nog meer te gaan specialiseren. Naast de mooie decoratiestukken die je kan bewonderen bij Pia Manu, is er de expositieruimte bijgekomen te Izegem.

De wereld van fossielen en mineralen is niet alleen wonderbaarlijk, ze is ook zeer divers. Om echt het verschil te kunnen maken, heb ik me dan ook verder gespecialiseerd in versteend hout uit Arizona als decoratief element. Als wandstuk - een schilderij gemaakt door 225 miljoen jaar natuurlijke processen, als tafel - die door de hardheid vergelijkbaar met graniet niet bang is van gebruiksschade of als decoratief element - bijvoorbeeld als pronkstuk op de kast. Op die manier kan ik een uitzonderlijke selectie aanbieden van sublieme vertegenwoordigers van versteend hout.

Deze unieke, zeldzame pronkstukken zijn puur, aardend en zetten ons door hun verhaal met de beide voeten op de grond om ons daarna vleugels te geven. De aarde is niet van ons, maar we hebben ze wel in bruikleen gekregen. Vandaar dat ik enkel samenwerk met gereputeerde en gespecialiseerde bedrijven die met respect voor de regelgeving, het materiaal en de natuur aan de slag gaan met het materiaal. Op die manier verzeker ik ook de mooiste kwaliteit van afwerking voor dit uitzonderlijke kunstwerk van de natuur.

FAQ

Veelgestelde vragen over versteend hout

We werken vooral met hout uit Arizona, US. De meest uitzonderlijke en uitbundige kleuren. Daarnaast hebben we ook hout uit Madagaskar en uit Indonesië.

Versteend hout uit Arizona en Madagaskar is ongeveer 225 mln jaar oud. Het versteend hout uit Indonesië is ongeveer 20 mln jaar oud.

Je hebt de stukken in verschillende maten. Wij leggen de focus op decoratieve stukken die op zichzelf kunnen staan. Wij bieden stukken aan die variëren van 30 op 30 cm tot 2 meter lang. Het soortgelijk gewicht van versteend hout is vergelijkbaar met graniet en legt dus wel wat gewicht in de schaal maar geen nood, alle stukken worden geleverd op de voorziene plaats. Wij leveren in België en Nederland.

Gezien de stukken een resultaat zijn van natuur en tijd, is elk stuk opnieuw uniek. Het zijn eigenlijk verfijnde stukjes kunst waarbij de artiest miljoenen jaren heeft gekregen om het stuk naar perfectie te brengen.

Wij gaan samen met de liefhebber in gesprek over de toepassing, we zien versteend hout als decoratieobject, als thee- of salontafel, als wandstuk.

Het meeste versteend hout waar wij mee werken kan op dezelfde manier onderhouden worden als graniet. Sommige stukken zijn echter wat poreus en kunnen dan ook niet gebruikt worden als tafel. Wij geven daarover altijd advies.

Voor de antwoorden verwijs ik graag naar de pagina ‘versteend hout‘. Mocht je daar het antwoord niet vinden kan je hier terecht op Wikipedia. Meer informatie vind je op de versie in het Engels.

artfossil nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief